Golfbanor på Mallorca

Pula Golf

Pula Golf Resort är förmodligen mest känt för att vara värd för PGA European Tour. Banan grundades 1995 och gjordes om helt av José María Olazábal mellan 2004 och 2006.
Banan spelas på par-72, där 14 hål ger dig direkt utsikt över greenen från tee, och de återstående 4 från 2:a slaget.
Inget hål är det andra likt. Vattenhinder, två sjöar och en flod, kommer att vara i spel under din runda.

Pula Golf har en stor driving-range på två nivåer, varav en är täckt och två puttinggreens. Det finns också ett område för närspel, som består av 3 pitchinggreener och en stor chipping-green där du kan träna vilken typ av slag som helst. Pula Golf Resort består av ett charmigt hotell, renoverat från en bondgård med anor från 1581, som också fungerar som ett förtjusande klubbhus.
Med några utmanande par-5-hål är Pula en bra bana för golfare med lägre handikapp, även om en handikappare med 18 fortfarande kan producera en respektabel score.


Capdepera

Capdepera Golf, designad av den nordamerikanske arkitekten Dan Maples, invigdes 1989. Det är en 18-håls, par-72 golfbana, som består av en blandning av enklare hål, i dalen där ett gammalt mandelplantage tidigare låg, och mer utmanande hål, som går upp i kullarna med utsikt över banan. På grund av denna kontrast kommer låghandikappare hit, såväl som nybörjare, att hitta sin individuella utmaning.

Capdepera Golf utmärker sig för sina stora greener, den charmiga kombinationen av långa, breda fairways, andra smalare, och sina sex sjöar. De första hålen är jämförelsevis platta, med udda dogleg omgiven av vatten för att göra spelet mer intressant. De sista 6 hålen, mer invecklade, är gömda bland kullarna i Llevant. Särskilt attraktivt är par-3, 15:e hålet, som har panoramautsikt ut mot kusten, och som har röstats fram som det vackraste hålet på ön av den tyska tidningen Mallorca Magazin.
Restaurangen Roca Viva, nära den 18:e greenen, serverar en mängd olika rätter från Mallorca samt annan medelhavsmat, mestadels gjord av lokalt och säsongsbetonade råvaror. Det är allmänt erkänt som ett av de bästa klubbhusen i området, på grund av både kvaliteten på maten och dess härliga atmosfär.
Pro Shop-faciliteterna på Capdepera Golf ligger på bottenvåningen i klubbhuset.


Son Servera

Den ursprungliga 9-hålsbanan öppnade 1966 och döptes till Punta Rotja Golf Club och bytte kort därefter namn till Club de Golf Son Servera. Den designades av John Harris och Francisco López Segales, och det är den näst äldsta golfbanan på Mallorca.
Under våren 2012 slutfördes utvecklingsarbetet vid banan, vilket utökade banan från 9 till 18 hål, med hålnummer 3 till 7 och 12 till 15, som lagts till i layouten.

Den 6 050 m par-72, parkbanan har generösa fairways och en ruff mede en gräslängd som innebär att straffet inte är för hårt om du går utanför fairway.
De som spelar de nya hålen, 3 till 7, kommenterar ofta hur täta de är när de slingrar sig mellan Mallorcan Pines och här får man försäka att hålla sig på banan. De ursprungliga 9 hålen var alla sådana, men den 11 november 2001 slog en våldsam storm till som blåste ner cirka 2 200 tallar och förändrade banans dynamik helt.
Greenerna är fulla av onduleringar, och det finns vatten i spel på sex av hålen.
Banan och det fina klubbhuset är en favorit för många av lokalbefolkningen, även om det fortfarande är “utanför radarn” för många besökande golfare.
Sammanfattningsvis är Son Servera en vacker, utmanande, rättvis, men njutbar 18-håls golfbana som kräver god noggrannhet från tee, särskilt de första 9 hålen där de flesta fairways är relativt smala.


Cayamel

Greenerna är superfina, överlägset de bästa på ön.
Denna 18-håls, par-73-bana skapades 1988 av golfarkitekten José Gancedo.
Den främre 9 hålen flyter sympatiskt med naturlandskapet och utnyttjar markens befintliga egenskaper, såsom stenhyddan i mitten av den 9:e fairwayen. De första nio hålen är ganska svåra, och det 5:e hålet erbjuder en fantastiskt utsikt över Menorca.

Den sista 9 hålen är lite lättare och ligger i på plattare mark, men erbjuder fortfarande några genomtänkta utmaningar.
Det rymliga vita klubbhuset är imponerande och väldesignat. Receptionen är försedd med kläder och utrustning, och det finns en bra drivingrange.
God mat och öl serveras i baren och restaurangen, eller på terrassen med utsikt över den 18:e greenen, vilket ger en fantastisk plats att bara njuta.


Alcanada

Den mest natursköna banan på ön.
Alcanada anses allmänt vara en av de två bästa golfbanorna på ön och har upprepade gånger erkänts som en av de bästa golfbanorna i Europa av många olika golftidningar.
Robert Trent Jones Snr. & Jnr. designade den vackra golfbanan Alcanada, som öppnade i oktober 2003. Typiska Trent Jones-egenskaper, som 58 välplacerade greenside fairwaybunkrar, utmanande greener med dolda breaks och svåra men rättvisa teeslag, gör denna golfbana till ett måste för alla erfarna golfare som besöker Mallorca.

Med en spektakulär design precis vid havet. De bakre 9 hålen sluttar mjukt ner mot strandlinjen, med tall-, oliv, ekträd och bergen i Sierra de Levante vilket ger en imponerande bakgrundsbild.
Nästan lika spektakulär som banans design är utsikten över Alcudiabukten. Fyren på ön Alcanada, bara 150 meter in i havet, är en del av klubbens logotyp. Restaurangen har utsikt över både banan och Alcudiabukten och rekommenderas starkt för lunch eller middag.
Med 12 minuters tee-intervaller är det färre spelare på banan, och motsvarande minskning av antalet divots, pitch-marks och andra skador, vilket gör att den är i bättre skick än många av öns andra golfbanor. Tjänsten som tillhandahålls av hela personalteamet på Alcanada är bland det bästa du kan hitta på någon bana på ön, och små detaljer, som att spelarnas namn visas på förbokade vagnar, är bara ett exempel på detta.


Vall D´or

Vall d’Or Golf är den golfbana som ligger närmast semesterorten Cala d’Or, och cirka 40 minuters bilresa från orterna Cala Bona och Cala Millor.
Den öppnade 1986 som en 9-hålsbana och designades om 1993 av den amerikanske arkitekten Bradford Benz för att göra en hel 18-hålsbana. Vall d’Or är en kort 5 538 m, par-71. De första 9 hålen ligger bland pinjeträd, med böljande fairways och utsikt över Medelhavet. Banan öppnas med ett kort par-3, och följs av en svår par-4 som slingrar sig brant upp i backarna.

Det 3:e hålet rankas bland de bästa och vackraste golfhålen på ön. Det är en par-5 med en förhöjd tee som erbjuder spektakulär utsikt över bukten Porto Colom. Hålet spelas i nedförsbacke genom en dal, och svänger vänster till där greenen är upphöjd i en sluttning byggd av stenblock.
Längs banan ligger tre sjöar och en hel del bunkrar. Det bästa ordet för att beskriva denna banas layout är “böljande”, och på grund av dess läge är det välkänt för sin svalkande havsbris på eftermiddagen.
Par-3, 18 hålet är ett starkt avslutande hål. Dess upphöjda gröna, med välklippta green, ligger framför det eleganta Vall d’Or-klubbhuset varifrån du kan blicka ut mot havet.
Dess lantliga miljö, de magnifika vyerna och dess kontrasterande hål gör att denna bana är en fast favorit bland golfare som besöker den östra delen av ön.


Son Gual

Den tyske affärsmannen Andreas Pamer hade den ursprungliga drömmen bakom Golf Son Gual, och den tyska bandesignern Thomas Himmel förverkligade den.
Golf Son Guals 1:a tee, som ligger på banans högsta punkt, erbjuder spektakulära vyer. Femton minuter långa startintervaller är fastställda för att säkerställa att det inte finns någon väntan på tee. Banan har vatten som spelar en betydande roll på fyra av de första nio hålen.

De två par-5:orna är båda nästan nåbara, men 4:an kommer att kräva en mycket precist inspel, medan den 6:an är lätt att ryckas med och chansa genom att försöka skära av för mycket från tee. Ändå är det kul att testa det. Effter 9:an, ett långt par-3 över vatten är det skönt med en paus innan de sista 9 hålen.
De bakre nio följer ett lika imponerande layout, med trevlig layout som erbjuder en mängd olika val för både tee-shots och inspel.
En runda på Son Gual kommer att utmana vem som helst och tillfredsställa alla. Den är lätt nog att gå, med nästa tee aldrig för långt borta. Och, som det anstår de flesta minnesvärda rundor, erbjuder klubbhuset den perfekta platsen att varva ner och minnas de senaste timmarna.


Son Termes

Bergsvyerna på sista 9 är spektakulära, och det finns en avslappnad atmosfär som garanterar att du njuter av ditt besök.
Son Termens ligger i en idyllisk sluttning, mellan byn S’Esglaieta och Soller Road. Det är 10 km norr om Palma på väg till Valldemossa.
Banan designades av Harris-gruppen och Jose Rodriguez och öppnade 1998. Denna 5 598 m långa, par-70-bana är känd för sina snabba, släta greener och det överflöd av vilda djur, som getter och fåglar som ofta kan ses. Den enda byggnaden är klubbhuset i mallorkinsk stil.

Du hittar två sjöar på första nio, och du kan uppleva fantastiska vyer över landskapet.
Birdie-möjligheter finns i överflöd, och det är roligt att spela en välskött bana som erbjuder en chans att göra bra score.

Men det finns några krävande hål också. Särskilt 4:an och 10:an är två straffande par-4:or, spelade uppför till upphöjda greener omgivna av bunkrar. Båda kräver bra tee-shots om du ska nå greenerna på två slag.
Det mest intressanta hålet på Son Termens är par-4, 2:an. Ett blindt teeslag till en smal fairway kräver bara ett järn, vilket lämnar en 100 meters pitch till en green skyddad av vatten fram och till höger, medan en enorm bunker väntar bakom green .


Maioris

Golf Maioris är designad efter Romeo Salas vision, och den tyske arkitekten Dieter Cabus. Beläget bara 15 minuter från Palmas flygplats. Golf Maioris är det en av öns yngre banor och öppnade 2006.
Den 6 347 meter långa, par-72 mästerskapsbanan har byggts för att klara kraven från en varm spansk sommar och förblir i utmärkt skick året runt.

Layouten har ristats mellan tall-, oliv- och johannesbrödträd i ett klassiskt mallorkinskt landskap, och har några av de mest generösa fairways på ön. Golfare kommer att njuta av utmaningen med en bana som har fyra sjöar och två ö-greener; par-5, fyran och par-3, 13:an.
Golf Maioris börjar med en mjuk par-4, spelad till en green skyddad av tre sandbunkrar. Detta är bara en uppvärmning för hårdare utmaningar, även om banan har designats för att erbjuda spelbarhet för golfare på alla nivåer.
Det 4:e hålet är det första av Maioris par-5 och har en ö-green som är ett signaturhål för banan. De flesta golfare kommer att kunna nå detta 483 meter hål på tre slag, men för långtslående är marginalen för att träffa vatten liten.
Par-3, 13:e är ett annat klassiskt hål. Den sträcker sig över 155 meter, greenen ligger över vatten och försvaras av ett johannesträd.


Son Muntaner

Inbäddat mellan kullarna i Son Vida och öns huvudstad Palma, består Arabella resort av tre klassiska banor, Son Vida, Son Quint och Son Muntaner.
Son Muntaner Golf tillkom i maj 2000, när Kurt Rossknecht, som renoverade Son Vida, återvände till jobbet på en tuffare, längre följeslagare för sin systerbana. Under 2016 sådde de om fairways helt och hållet med Bermuda Celebration-gräs, som har en blågrön färg och klarar sig exceptionellt bra med klimatet på denna populära bana.

Son Muntaner är en spelarbana, och från det första hålet konfronteras du med svåra inspel över vatten till bunkrade greener. En slingrande sjö sträcker sig längs det andra och tredje hålet och testar din precision på varje slag.
Son Muntaner ståtar med Mallorcas äldsta olivträd – “Sa Capitana” sägs vara 1 000 år gammal. Den står nära 15:e tee.
Glädjen med att spela här ligger inte bara i att behöva träffa fairway, för att få den perfekta positionen för ditt andra slag, utan också i storleken på greenerna som ger möjlighet till varierande pin-positioner, vilket gör att banan spelar olika varje gång. dag.
Banan har en utmärkt terrass med panoramautsikt över golfbanan, där du kan njuta av en drink eller en bit mat efter din runda.


Son Vida

Arabella Golf Son Vida är den äldsta golfbanan på Mallorca, men den var inte den första som byggdes. Hotel Golf Playa de Alcúdia som byggdes 1934 var Mallorcas första golfkomplex, men inbördeskriget förlamade projektet fram till 1964 när Son Vida öppnade.
År 2001 gjorde den berömda tyske arkitekten Kurt Rossknecht om banan och ökade dess svårighetsgrad. De böljande fairways och stora, väldesignade greener erbjuder många utmanande flagg-positioner och är ett bra test för golfare av alla nivåer.

En värdplats för Balearic Open på European Tour på 1990-talet – den storslagna Seve Ballesteros vann evenemanget 1990 – banutformningen har bestått tidens tand och fortsätter att locka golfare från hela världen.
Det finns en känsla av tradition och historia när fairways slingrar sig genom den prestigefyllda Son Vida-gården, men den tekniska designen, greenernas hastighet och behovet av precision skapar en minnesvärd upplevelse på denna 5 597 meter, par-72-bana . Den är kort med moderna mått men är ihågkommen av de flesta för sina svepande doglegs. Och dess sista signaturhål, ett fantastiskt par-5, med en risk- och belöningsfunktion för att bära vattnet, vilket är den sista frestande utmaningen på denna historiska bana.


Son Quint

Några kilometer från Palma, öns huvudstad, hittar du de tre banorna som utgör Arabella Golf Resort. Den traditionella och legendariska Son Vida, den spektakulära och magnifika Son Muntaner, och den yngsta av de 3 banorna, Son Quint. Tack vare sitt höga läge erbjuder denna bana en fantastisk utsikt över Palma och Medelhavet.

Son Quint designades av Ramón Espinosa och Kurt Rossknecht och öppnade dörrarna 2007. Den faller mellan sina systerbanor, Son Muntaner & Son Vida, med en längd på 6 199 meter (par-72).
Alla 18 utslag är intressanta med bra utsikt över antingen hålet, Mallorcas landsbygd med tall- och olivträd, eller Palmabukten.
En höjdpunkt är den spikraka par-5, 17:a med flaggan som fladdrar en halv kilometer bort i fjärran! Banan är utmärkt designad, för att belöna den raka drives. De flesta avstånden från green till tee är korta, vilket gör detta till en populär bana att gå.


Bendinat

Den spektakulära utsikten på sista 9 hålen är verkligen speciell.
Banan är besälägen i centrum av det lyxiga bostadsområdet Bendinat och har det imponerande Bendinat-slottet som bakgrund.
Banan, som ursprungligen var 9-håls när den byggdes 1986, utökades till 18 hål 1995 under ledning av arkitekten Martin Hawtree.

Bendinat Golfbana är svår att spela bra. Inbäddat mellan dalarna och sluttningarna hittar du blinda tee-shots, doglegs, några snäva fairways och greener kantade av pinjeträd. Från de förhöjda tee-boxarna har du fantastisk utsikt över sluttningen ända ner till Palmabukten.
Med 5660 m (par-70) är detta en av de kortare banorna på ön. På grund av den kuperade terrängen är vagn att föredra.
När du har avslutat din runda, bege dig till restaurangens stora terrass som har utsikt över den 18:e green. Beställ öl och en paell.. Förhoppningsvis har du inte förlorat för många bollar, och du kan nu ansluta dig till sådana som Michael Douglas, Nigel Mansell och Prince Andrew, som alla har spelat denna fängslande bana.


Son Antem East

Francisco López Segales designade Son Antem Golf Course East som är byggd på en gammal jaktgård, så vilda djur finns i överflöd.
Den 6 327 meter långa par-72 banan öppnade 1994. Banan designades för att komplettera det intilliggande hotellet, och med breda fairways och platta och jämna greener kan även nybörjare njuta av sin golfrunda.

Det är dock en utmaning även för golfare med lågt handicap. Fem sjöar spelar in under hela banan, och några av hålen är ganska långa och svåra. Inspel mot de bunkerskyddade greenerna kräver noggrannhet.
Det svåraste hålet är det 15:e par-4 (378 meter), eftersom det andra slaget kräver en drive över vatten till en relativt liten green.


Son Antem West

Smala fairways och greener kantade av vatten gör detta till en tuffare utmaning än den östra banan.
Son Antem West är en mästerskapsbana som öppnade med mycket hyllningar 2001. Den är 6 293 meter lång från de vita tees och ligger i verkligt spektakulära omgivningar med “Randa”-berget som bakgrund. Smala fairways, omgivna av skog och böljande greener, är dagens ordning på denna utmanande layout.

Banan ligger på den typiska mallorkinska landsbygden och är fri från bostadsutveckling. Vilda djur, såsom hökar, orrar och kaniner, är i allmänhet allt du kommer att se. Den är tuffare än den östra banan på grund av dess smala fairways och upphöjda greener.
Banan har stora tee-boxar och två sjöar som spelar in på fyra av hålen. Det 5:e hålet är ett av de mest intressanta, ett par-4 med en dogleg till vänster, vilket kräver ett exakt andra slag med inspel till en upphöjd green omgiven av pottbunkrar.