Golfbag som baggage

Vad kostar det att ta med en golfbag som baggage?

1. Air France
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag i stället. Passagerare med medlemskap i ”Flying Blue Golf Club” får ta med en uppsättning golfutrustning gratis utöver det tillåtna antalet incheckat bagage. Golfbagen får inte väga mer än 23 kilo. Läs mer här.

2. British Airways
Golfbagage får tas med utan extra kostnad om det inte överstiger det tillåtna antalet incheckat bagage. Utrustningen får inte väga mer än 23 kilo och inte överstiga maxmåtten 190cm x 75cm x 65cm. Vid fler kollin kostar det €70 online eller €75 på flygplatsen. Läs mer här.

3. Brussels Airlines
Du kan ta med dig en uppsättning golfutrustning istället för en resväska. En uppsättning golfutrustning får bestå av en golfbag som endast innehåller klubbor, bollar och ett par golfskor. Om du vill ta med dig en golfväska utöver din tillåtna standardmängd bagage kostar det enkelväg €50 (flyg inom Europa) €100 (långdistansflyg). Läs mer här.

4. Emirates
Det går bra att ersätta ditt vanliga bagage med golfutrustning. Golfbagen får inte lov att överstiga 150 cm. Du kan räkna ut kostnader för din rutt med Emirates egna bagagekalkylator.

5. Finnair
Golfutrustning räknas som ett kolli och kan tas med utan extra kostnad på vissa biljettyper och för medlemmar i Finnair Plus Platinum- och Gold. I annat fall utgår en avgift för extrabagage som ligger på €15 på flyg inom Finland, Skandinavien och Baltikum och €20 inom Europa och Mellanöstern. På interkontinentala flyg är avgiften €45-60 enkel väg. Läs mer här.

6. Iberia
För kortare flygresor kostar det €45 att ta med golfutrustningen medan för långflyg till USA, Asien och Sydafrika räknas golfbagen som ett kolli. Golfbagen får max innehålla 14 golfklubbor, 12 bollar och ett par golfskor. Maxvikten för sportutrustningen är 23 kg. Läs mer här.

7. KLM
Golfutrustning får tas med utan extra kostnad istället för en resväska. Golfbagen får endast innehålla klubbor, bollar och ett par skor och inte väga mer än 23 kilo. Medlemmar i ”Flying Blue Golf Club” får ta med en golfbag gratis utöver det tillåtna antalet incheckat bagage. Läs mer här.

8. Lufthansa
Med Lufthansa får golfväskan tas med utan extra kostnad istället för en resväska. Golfbagen får inte väga mer än 23 kg och inte överskrida maxlängden på 158 cm. Är din utrustning större än så kostar det €80 inom Europa och €100 till USA (enkelresa). Läs mer här.

9. Norwegian
Golfutrustning kan medtagas mot följande avgift: Alla flyg (exkl. internationella långdistansflyg) 300 – 350 SEK (online) 400 – 600 SEK (flygplatsen) Internationella långdistandsflyg 500 SEK (online) 600 SEK (flygplatsen). Maxvikt 20 kg. Läs mer här.

10. Pegasus Airlines
Avgifter för golfutrustning debiteras per bagage. Beroende på biljetttyp och destination kan det ibland vara möjligt att ersätta din vanliga resväska med en golfbag utan extra kostnad. Ett golfset får max bestå av 14 golfklubbor, 24 bollar och ett par skor och ha en maxvikt på 20 kg. Läs mer här.

11. Qatar Airways
Vid flygresor med Qatar Airways får golfväskan tas med utan extra kostnad istället för en resväska. Golfutrustningen får max väga 23 kg och inte överskrida maxlängden på 158 cm. Om du väljer att checka in din golfbag som extra bagage tillkommer en avgift. Läs mer här.

12. Ryanair
Golfutrustningen får inte väga mer än 20 kilo och kostar 315 kronor enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 400 kronor vid betalning på flygplatsen eller via telefon. Läs mer här.

13. SAS
Golfutrustning räknas som ett bagage och får tas med utan extra kostnad om det inte överstiger det tillåtna antal bagage resenären får ta med sig (gäller ej SAS Go Light). I annat fall tillkommer en fast kostnad som ligger på mellan 295 kronor och 800 kronor enkel väg beroende på destination. Golfbagen får max innehålla 14 klubbor, 12 golfbollar och ett par golfskor. Läs mer här.

14. Turkish Airlines
Golfutrustning (ett set) får tas med kostnadsfritt. Läs mer här.

15. United Airlines
En golfväska per passagerare får tas med som incheckat bagage utan extra kostnad. Golfutrustningen får väga max 23 kilo och får lov att innehålla ett set golfklubbor, golfbollar och ett par skor. Läs mer här.

16. Wizz Air
En extra avgift för golfutrustning utgår på alla Wizzairs flyg. Avgiften varierar beroende på om köpet görs på flygplatsen eller via flygbolagets hemsida/kundtjänsttelefon. Vid bokning online/telefon är avgiften 315 kronor enkel resa och vid bokning på flygplatsen är avgiften 635 kronor. Läs mer här.

Prisuppgifterna och informationen är tagen från Skyscanners hemsida och Players Golf kan inte garantera att informationen är uppdaterad. För närmare information besök respektive flygbolags hemsida.