Golf i Cha-Am/Hua Hin

Springfield

Denna mästerskapbanan planlades av en verklig mästerskapsgolfare, nämligen Jack Nicklaus, och öppnades 1993. Det faktum att detta är en relativt ny golfbana försvinner i dess mognad och illvilja mestadels genom en väldigt lyckad design.De östra 18 hålen är början på en 27 håls bana också dessa designade av Jack Nicklaus. Även om banan ligger ca 5 km in i landet mellan Cha-Am och Hua Hin på ganska platt landskap finns ändå små nivåskillnader och ett väldigt fint sceneri.

Detta är golfbanan som behöver precisitet och styrka ända från första tee. Detta även så att golfare med riktigt lågt handikapp kan få sig en riktig match. Kvalskolan till Asien Tour spelas här. Klubben har ett proffs på European Tour, John Catlin.

Designer: Jack Nicklaus
Längd: 27 hål, par 72 (7043 yards)
Golfbil: 750 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 20 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Spa, Swimmingpool, Tennis


Palm Hills Golf Club

Palm Hills öppnades för spel i december 1991 och blev en av de första av mästerskapsbanorna för internationellt spel. Palm Hills Golf Course designades av ”Max Wexleren”. THAILAND WORLD PRO AM spelades här för första gången i Thailand år 1993. Banan fick mycket beröm, både från konkurrenterna och PGA. Palm Hills är en par 72, 18-hålsbana. Golfbanan är en av Hua Hins vackraste och väldigt välplanerad.

Ägarna har verkligen gått till ytterligheter och den naturliga skönheten omringad av bergen. Spela golf på en generös och relativt bred golfbana med snabba greener. Vattenhinder kommer i spel på tolv av de 18 hål. Normalt så behöver du inte ha en väldigt lång drive för att bemästra banan, det är spelstrategin som är det viktigaste. Golfbanan består av 2 delar. De första nio och de sista nio avskiljs av både klubbhus och de närliggande bergen.

Designer: Max Wexler
Längd: 18 hål, par 72 (6892 yards)
Golfbil: 650 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 20 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Spa, Swimmingpool


Lake View Golf Club

Lake View öppnades i början av 1993. Roger Packard tilldelades uppgiften att designa denna golfbana som utmanande och svår. Imperial Lake View bär kännemärken av Herr Packard i form av stora nivåskillnader. Detta gav golfbanan ett unikt landskap. Golfbanan har 36 hål – Mountain, Lake, Desert och Links. Banan är placerad i bergskedjan som delar Thailand från Burma. Platsen var ursprungligen en annanaskoloni.

Därför har det mesta av den naturliga vegetationen fått rensas bort. Detta gjorde att man var tvungen att plantera 10.000-tals palmer och andra träd som gör banan otroligt vacker och färgsprakande. Att spela golf på denna bana är något för adrenalinsökare med skarpa doglegs,en hel del vattenhinder och väl gömda greener.

Designer: Roger Packard
Längd: 36 hål, par 72/72 (6915/7015 yards)
Golfbil: 750 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 20 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Spa, Swimmingpool, Tennis


Black Mountain Golf Club

Black Mountain är en av Asiens absolut bästa golfbanor och har vid flera tillfällen blivit utsedd till bästa mästerskapsbana i Asien, och var även med bland de 100 bästa golfbanorna utanför USA i Golf Digest 2012-2013. Tävlingar som spelats här är Thailand Classic på Black Mountain, med spelare som Jimenez, Jaidee, Björn, Noren och Edfors. Kvalitén på banan är alltid 100% oavsett om det är tävling eller inte.

Banan är anpassad för alla typer av spelare, såväl amatörer som proffs med 5 olika tees att välja mellan. Banan bjuder på en hel del vattenhinder, nivåskillnader och fantastiska greener. Att spela golf på Black Mountain är något man borde prova om man har vägarna förbi.

I Thailand är caddie obligatoriskt och Black Mountain har handplockat caddies som är mycket kunniga, och antagligen finns landets bästa caddies just på Black Mountain. Restaurangen på klubbhuset är riktigt bra, drivs av en svensk kock med mycket trevlig och serviceinriktad personal. Här kan du beställa Raggmunk, Korv Stroganoff eller annat från det svenska köket.

Designer: Phil Ryan
Längd: 18 hål, par 72 (7343 yards)
Golfbil: 700 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 35 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Spa, Tennis


Banyan Golf Club

Banyan Golf Club öppnade 2008 och golfbanan har en fantastisk design med utsikt över både berg och hav. Detta är en av anledningarna varför Banyan röstades fram som Asiens bästa nybyggda bana 2009 i tidningen Asien Golf Monthly. När man spelar golf på Banyan får man planera sitt spel och försöka hitta väl genomtänkta slag över strategiskt utplacerade bunkrar och vattenhinder.

Klubbhuset är lyxigt och byggt i thailändsk stil. Golfbanan ligger ca. 10 kilometer utanför Hua Hin. En samanfattande mening för Banyan, “En fantastisk golfbana och värd att spela”.

Designer: Golf East (Pirapon Namatra)
Längd: 18 hål – Par 72 (7361yards)
Golfbil: 750 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 35 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Spa, Massage


Majestic Creek Golf Club

Golfbanan öppnades för spel 1993. Dr. Sukiti planlade denna bana som är en väldigt vacker och utmanande golfbana. Denna golfbana är en 27 håls bana och ligger strax utanför Hua Hin. Majestic Creek kurar ihop sig mot den thailändska/burmeisiska bergskedjan. Naturliga vattenhinder finns i överflöd. Banan ringlar sig mellan många berg och dalargångar.

Majestic Creek Golf Course är ett vacker golfbana som ligger inåt landet, och även om den omgivande terrängen är bergig ligger hela golfbanan som på en platå. Utmanande doglegs erbjuder många birdiechanser men att komma i en problematisk situation är aldrig långt borta.

Designer: Dr. Sukitti Klangvisai
Längd: 27 hål, par 72 / 36 (7123 yards)
Golfbil: 600 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 40 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Drivingrange, Putting green


Seapine

Seapine är den perfekta golfbanan för dig som gillar att spela golf på en seasidebana i Thailand. Denna golfbanan mäter 6780 meter från svart tee. Banan har fin havsutsikt i den unika designen som är viktigare än längd på denna banan.Vi vet att även proffsspelare även har problem att spela på par par. Greenerna är snabba och absolut inte enkla att läsa, detta är en utmaning både för amatörspelaren och proffsen.

Golfbanan ligger i utkanten av Hua Hin och restiden från Cha-Am är ca. 40 minuter.

Designer: Weerayudth Phetbuasak
Längd: 18 hål par 72 (7305 yards)
Golfbil: 600 THB (Ej obligatoriskt)
Tid från Cha-Am: Ca: 40 min
Övrigt: Proshop, Restaurang, Chip/Putt område